شماره : 314
24 / 2 / 1402 - 6:09

گفت‌وگو با کشتی‌گیری که ساعت فینال المپیکش را هم می‌داند!

قهرمان وزن ۶۰ کیلوگرم جام تختی کشتی فرنگی گفت که هدفش کسب مدال طلا در المپیک است و از دو سال پیش هدفی را برای خودش ترسیم کرده تا به طلای ۲۰۲۴ برسد. ؛

امید آرامی درباره قهرمانی‌اش در مسابقات کشتی فرنگی جام تختی با اشاره به اینکه نزدیک به دو سال است در شمال کشور تمریناتش را دنبال می‌کند، به خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم گفت: برای آنکه شرایط تمرینی‌ام در سیستان و بلوچستان خیلی خوب نبود، تقریباً دو سالی است که در شمال کشور تمرین می‌کنم. اینجا شرایط برای تمرین کردنم خیلی بهتر بوده و حریفان تمرینی بیشتری دارم، هر چند در این مسیر مشکلات زیادی را هم تجربه کردم.

وی ادامه داد: ابتدا برای تمرین به قائمشهر رفتم و اتفاق بدی برایم افتاد. به یک مربی اعتماد کردم و بدون آنکه سندی بین ما امضا شود، رفاقتی خانه‌ای رهن کردم. در مجموع ۴-۳ ماه هم آنجا نبودم، چون در اردوی تیم ملی و مشغول مسابقات بودم. ۷۵ میلیونی که بابت رهن خانه دادم، جایزه مسابقات قهرمانی جهانم بود، اما وقتی دیدم قائمشهر برایم از نظر تمرینی جای مناسبی نیست، تصمیم گرفتم به آمل بروم و پولم را خواستم، اما پولی به من بازگردانده نشد. این خیلی اتفاق بدی برای من بود. کل دارایی‌ام همان پول بود که گفته شد خانه رهن کامل نبوده و بخشی از آن هم اجاره بوده و باید پولی هم بابت حضورم در باشگاه پرداخت می‌کردم. این در حالی بود که هزینه باشگاه را هم ماه به ماه می‌پرداختم.

آرامی ۲۲ ساله با اشاره به اینکه حالا در آمل خانه گرفته، گفت: می‌خواستم زیر نظر قاسم رضایی و حسن حسین‌زاده تمرین کنم. به آمل رفتم و با پولی که قرض کردم توانستم یک خانه در حاشیه شهر با ۳۰ میلیون رهن و همراه با اجاره، بگیرم. ماشین هم که ندارم و رفت‌وآمد هم هزینه خودش را دارد. جدای از این، زندگی مستقل بدون پدر و مادرم در شهری دیگر، سختی‌های خاص خودش را دارد. گاهی نزدیک مسابقه که می‌شود پدر و مادرم چند وقتی اینجا می‌آیند که از نظر تغذیه اذیت نشوم. خوشحالم که با این شرایط سخت توانستم در جام تختی اول شوم.

وی درباره اینکه چرا بعد از کسب مدال جوانان جهان، بین حضور او در تیم‌های ملی وقفه افتاد، تصریح کرد: سال ۲۰۱۶ قهرمان نوجوانان جهان شدم اما سال ۲۰۱۸ آسیب دیدم و رباط صلیبی‌ام پاره شد و مجبور به جراحی شدم. یک سال و نیم از کشتی دور شدم و به همین دلیل در رده سنی جوانان، تیم ملی را از دست دادم. بعد هم کرونا کمی من را از کشتی دور کرد تا اینکه دوباره با قهرمانی مسابقات کشوری و سپس شکست مقابل مهرداد مردانی در فینال جام تختی، در رده سنی بزرگسالان مطرح شدم.

قهرمان وزن ۶۰ کیلوگرم جام تختی که با شکست پویا ناصرپور به این عنوان رسید، هدفش را رسیدن به دوبنده تیم ملی بزرگسالان دانست و گفت: دوبنده تیم ملی که نه، همه هدفم کسب مدال طلای المپیک است. احساس می‌کنم این کار در یک بازه زمانی مشخص اتفاق خواهد افتاد و شروع آن هم با همین قهرمانی جام تختی بود. از دو سال پیش هدفی را برای خودم ترسیم کردم که طلای المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. در گوشی‌ام همه چیز را درباره‌اش نوشته و روزشمار دارم. یعنی دقیقاً می‌دانم چند روز دیگر باید در المپیک کشتی بگیرم و مبارزه‌هایم چه ساعتی است. می‌دانم دقیقاً تا فینال المپیک چقدر زمان باقی مانده و برای رسیدن به طلای المپیک پاریس لحظه‌شماری می‌کنم.

 

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 314 توسط admin و در روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 06:09:38
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 311
17 / 2 / 1402 - 5:31

قهرمانی یک طرفه آمریکایی‌ها با ۹ طلا و یک برنز در پان آمریکن

مسابقات پان آمریکن سال ۲۰۲۳ هم بدون چالش و به صورت یک طرفه با کسب ۹ مدال طلا و یک برنز برای تیم ملی کشتی آزاد آمریکا به پایان رسید. ؛

با برگزاری مسابقات کشتی آزاد قاره آمریکا در بوینس‌آیرس آرژانتین، نفرات برتر این رقابت‌ها به این شرح مشخص شدند:

۵۷ کیلوگرم: توماس گیلمان از آمریکا ۱۰ -صفر داریان کروز از پورتوریکو را شکست داد و اول شد.

۶۱ کیلوگرم: در این وزن که تنها پنج شرکت‌کننده از آمریکا، آرژانتین، برزیل، کانادا و پورتوریکو داشت، ویتالی آروجا در مسابقاتی که به صورت دوره‌ای برگزار شد، هر چهار حریفش را با امتیاز عالی برد و اول شد.

۶۵ کیلوگرم: دیاکو میهالیس با شکست ۴-یک انریکه والدز کوبایی در فینال، به مقام اولی پان آمریکن رسید.

۷۰ کیلوگرم: آلن رتفورد در فینال ۳-صفر شکست را به کانر کوئینتون از کانادا تحمیل کرد و اول شد.

۷۴ کیلوگرم: کایل دِیک ۱۰ -صفر فینال را از فرانکلین گومز از پورتوریکو برد و قهرمان شد. قهرمان جهان هر چهار حریفش را در این رقابت‌ها ۱۰-صفر پشت سر گذاشت.

۷۹ کیلوگرم: جردن باروز با شکست حریف کانادایی در فینال، به ششمین مدال طلای پان آمریکنش رسید. او در این دوره از رقابت‌ها سه کشتی گرفت و هر سه را با امتیاز عالی ۱۰-صفر تمام کرد.

۸۶ کیلوگرم: این تنها وزنی بود که آمریکایی‌ها در آن فینالیست نداشتند و مارک هال به مدال برنز رسید. یوری‌اِسکی کوئرالتا از کوبا با شکست ۵-یک الکساندر مور کانادایی، قهرمان این وزن شد. او در نیمه‌نهایی مارک هال را ۱۴-۴ شکست داد و مانع از فینالیست شدن حریف آمریکایی‌اش شد. تیلور در شرایطی به آرژانتین نرفت که پیش از آن اتحادیه جهانی او را از ستاره‌های حاضر در پان آمریکن عنوان کرده بود.

۹۲ کیلوگرم: مک چیاوِلو آمریکایی هم در رقابت‌های این وزن که به صورت دوره‌ای برگزار شد، مدال طلا را از آن خود کرد.

۹۷ کیلوگرم: کایل اسنایدر قهرمان جهان نیز با شکست ۱۴-۳ آرتور تورس کوبایی در فینال، به مدال طلا رسید.

۱۲۵ کیلوگرم: دومینیوکیو بردلی از آمریکا هم فینال را ۲-یک از دنیل روبرتی از ونزوئلا برد و قهرمان سنگین‌وزن شد.

به این ترتیب آمریکایی‌ها باز هم مقتدرانه و بدون چالش قهرمان پان آمریکن شدند. آنها در ۹ وزن نشان طلا به دست آوردند و تنها در وزن ۸۶ کیلوگرم که دیوید تیلور تیمش را در رقابت‌های قاره‌ای همراهی نکرده بود، به مدال برنز بسنده کردند تا با مجموع ۲۴۰ امتیاز از ۲۵۰ امتیاز ممکن، قهرمان این دوره پان آمریکن شوند.

بعد از آمریکا، تیم‌های کانادا و پورتوریکو نیز با ۱۳۶ و ۱۲۳ امتیاز در رده‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

در میان اوزان دهگانه، تنها طلایی که نصیب آمریکایی‌ها نشد را کشتی‌گیر کوبایی در ۸۶ کیلو به خود اختصاص داد.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 311 توسط admin و در روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 05:31:01
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 307
17 / 2 / 1402 - 5:26

اظهارات بهروز افخمی درباره تختی، دروغ‌ها و ماجرای نامه‌ی پسرش

بهروز افخمی می‌گوید عده‌ای سعی می‌کنند واقعیت‌های زندگی‌ غلامرضا تختی را نادیده بگیرند و روایت‌هایی قلابی را جا بیندازند و درباره تختی و فشارهایی که به او آوردند، دروغ زیاد گفته می‌شود.؛

این کارگردان سینما دربرنامه «نقد سینما» در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا نمی‌توانیم درباره آدم‌های سیاسی در قید حیات فیلم بسازیم، بیان کرد: فیلم ساختن درباره آن‌هایی که در قید حیات نیستند هم سخت است و حساسیت وجود دارد؛ معمولا وقتی قرار است فیلمی درباره شخصیت‌های سیاسی ساخته شود، خانواده‌ها و جریان‌های سیاسی، نگران می‌شوند.

او در جواب به اظهارنظر مجری مبنی بر اینکه حساسیت‌های بسیار زیاد نشان از این دارد که ما به بلوغ نرسیده‌ایم، گفت: نمی‌دانم. شاید در کشورهای دیگر هم این حساسیت‌ها وجود داشته باشد؛ به هر حال جریان‌های سیاسی از ساخت فیلم درباره یک شخصیت سیاسی مهم استقبال می‌کنند. برای مثال فیلم «جی‌اف‌کی» ساخته الیور استون که درباره ترور جان اف کندی‌ست، فیلمی تند و ضد یک جناح قدرتمند در حکومت آمریکاست که بدون حمایت جناح چپ حزب دموکرات ساخته نمی‌شد.

کارگردان فیلم «فرزند صبح» در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره علت پخش نشدن این فیلم در زمان خودش تصریح کرد: اکران نشدن فیلم، معلول دعواهای سیاسی هم بود، یعنی حساسیت و نگرانی درباره فیلم وجود داشت؛ اما از نظر خود من فیلم «فرزند صبح» چندان وابسته به زمان نیست.

افخمی افزود: فارغ از اینکه همه درباره امام خمینی (ره) بسیار سیاسی فکر می‌کنند و دوران حکومتش را در نظر دارند، وقتی این کار به من پیشنهاد شد، گفتم اصلا قادر نیستم درباره دوران حکومت امام (ره) فیلم بسازم و فکر می‌کنم درباره این موضوع نمی‌توان به زودی فیلم ساخت.

وی درباره ساخت فیلم بیوگرافیک شخصیت‌های سیاسی گفت: ساخت اینگونه آثار به سوژه بستگی دارد؛ برخی آن قدر خطرناک و حساسیت‌برانگیز هستند و همچنین طرفدار و مخالف دارند که از همان ابتدا وقتی کارگردان فیلم را شروع می‌کند، می‌داند که بالاخره بلایی سر اثرش می‌آید. یکی از دلایلی که فیلمسازان سراغ فیلم بیوگرافیک نمی‌روند، تجربیات قبلی آنهاست. ممکن است اینجا این کار را انجام داده و به این نتیجه رسیده باشند که این شکل از کارها معمولا به حساسیت، درگیری، بگیر و ببند و عقب افتادن نمایش فیلم منجر می‌شود پس دیگر به سراغ آن نمی‌روند.

افخمی توضیح داد: شاید بتوان گفت، فیلم ساختن درباره شخصیت‌های حساس انقلاب در خارج از ایران آسان‌تر باشد. به عنوان مثال شاید در لبنان راحت‌تر بتوان فیلم تولید کرد و آن را به نمایش درآورد. به دلیل اینکه ایران، در وضعیت قطب بعضی نیروهای انقلابی منطقه قرار گرفته و به نظر می‌رسد آن نیروهای انقلابی آزادتر و راحت‌تر درباره تمام مسایل فکر می‌کنند، دوست دارند بحث کنند و آمادگی ساخت فیلم دارند.

در ادامه بهروز افخمی با اشاره به اثری که درباره غلامرضا تختی ساخته است، بیان کرد: اثری که من خلق کردم، درست دیده نشد چراکه مورد علاقه ورزشکاران نبود. فیلمی که بهرام توکلی درباره این ورزشکار ساخت هم شاید به این دلیل که تماشاچی‌پسند نبود، زیاد دیده نشد. اما باید بگویم اثر من کاراگاهی- معمایی محسوب می‌شد و نه تنها درباره سرگذشت تختی نبود بلکه درباره مرگ او بود اما فکر می‌کنم چون فضای ورزشی را بیش از حد تیره نشان ‌داد، مسئولان و ورزشکاران از آن استقبال نکردند.

وی ادامه داد: من تعجب نکردم که اثرم درست دیده نشد؛ یا اصلا در هیچ مراسمی درباره تختی به نمایش درنیامد. شاید درباره تختی بتوان گفت که سعی می‌کنند واقعیت‌های زندگی‌اش را نادیده بگیرند و روایت‌هایی قلابی را جا بیندازند. درباره تختی و فشارهایی که به او آوردند، دروغ زیاد گفته می‌شود.

وی یادآور شد: یادم زمانی که تختی را شروع کردیم ،پسر تختی نامه ای برای مجله «فیلم» نوشت و در آن نوشت که من نمی دانم باید چه کار کنم؟ باید شکایت بکنم؟ ظاهرا از پدر من می خواهند «رمبو» درست کنند، ما هم خیلی راحت گفتیم بهش بگویید که تو اون موقع یازده ماهت بوده که پدرت از دنیا رفت اما من (افخمی)حداقل در آن مقطع زمانی، یازده سالم بوده و به تو مربوط نیست !

افخمی در پاسخ به این پرسش که اگر یک روز کسی برای ساخت فیلمی از زندگیش به سراغش بیاید، می‌گذارد این کار انجام شود یا نه، گفت: بله‌. به او کمک هم می‌کنم.

وی در بخش دیگری از برنامه درباره حساسیت‌ها و نگرانی‌های سیاسی پیرامون فیلم‌های بیوگرافیک مطرح کرد: شاید در جای غلطی به دنبال ایراد هستیم؛ اینکه شخصیت‌های سیاسی نسبت به تصویر منتسب به اردوگاه سیاسی خودشان یا اردوگاه مقابل حساسیت دارند. البته این مساله در همه جای دنیا وجود دارد اما تفاوت ایران با سایر کشورها این است که سینمایش، دولتی است.

افخمی اضافه کرد: اگر بخش خصوصی آمادگی داشته باشد روی یکی از این فیلم‌ها به صورت واقعی و نه ظاهری سرمایه‌گذاری کند، آن موقع مانند هر بازرگان دیگری می‌تواند وارد دعوا شود و بگوید این محصولی است که من تولید کرده‌ام، می‌خواستم این‌طور بسازم. قوانین انتشارات هم از او حمایت می‌کند. پیشتر اشاره کردم که اگر فیلمی در لبنان ساخته شود، راحت‌تر به نمایش در می‌آید، به دلیل پیمان شانگهای و دیگر تعهدات تجاری که ایران دارد، اگر فیلمی ساخته شود که سرمایه‌گذاری مختصر خارجی داشته باشد، به این آسانی‌ها نمی‌توانند با آن برخورد کنند.

وی توضیح داد: ما بخش خصوصی واقعی نداریم. معمولا فردی که روی شخصیت سیاسی سرمایه‌گذاری می‌کند، سرمایه‌اش را از جایی آورده است که به نحوی به دولت مربوط می‌شود. آن موقع دولت ممکن است بگوید نمی‌خواهد.

وی درباره علت ناموفق بودن سینمای بیوگرافیک ایران بیان کرد: ایرانی‌ها عادت دارند از شخصیت‌ها، موجوداتی بی‌عیب و نقص بسازند. هر کسی که می‌خواهد درباره شخصیتی، فیلم بسازد، مراقب است همه موارد مربوط به آن شخصیت درست باشد، عیب و ایرادها پوشانده شود تا به خانواده آن شخصیت برنخورد. چنین چیزی باعث می‌شود اثر دراماتیکی هم به‌وجود نیاید.

افخمی یادآور شد: به نظر می‌رسد برای داشتن سینمای بیوگرافیک خلا فرهنگی داریم؛ اما فکر نمی‌کنم ادامه پیدا کند. باید منتظر فیلمسازان جوانی باشیم که جهان را واقعی‌تر می‌بینند؛ البته اگر بخش خصوصی واقعی فعال شود، که آن هم زمینه‌های قانونی‌اش مانند پیمان شانگهای و دیگر قواعد تجاری فراهم شده است.

این کارگردان سینما در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل شکل نگرفتن سینمای بیوگرافیک در ایران این است که در بخش خصوصی یا در بخش خارج از سیطره نهادهای دولتی یا نیمه‌دولتی تعصب سیاسی بسیار شدیدی وجود دارد. هر دو می‌خواهند از شخصیتی که دوست دارند روایت خودشان را کاملا بی‌عیب و نقص ارایه کنند؛ یا برعکس تا جایی که می‌توانند یک شخصیت را تخریب کنند. انسان احساس می‌کند موضع، موضع متعادلی نیست. فارغ از اینکه با سانسور برخورد می‌کند یا نه برای تماشاگر هم جذاب نیست که یک فیلم تبلیغاتی ببیند.

 

در ابتدای برنامه «نقد سینما» که شامگاه ۱۵ اردیبهشت ماه پخش می‌شد، امیررضا مافی میزبان این برنامه تلویزیونی اظهار کرد: به نظر می‌رسد یکی از چالش‌هایی که در سینمای ایران با آن مواجه‌ایم، فقدان روایت شخصیت‌های اصیل، ملی و اثرگذار بر پرده نقره‌ای است؛ کاری که آمریکایی‌ها به خوبی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: سینمای هالیوود، برای جریان‌سازی، به صورت پیوسته به سراغ روایت شخصیت‌هایی می‌رود که بر فرهنگ همان زمان مردم آمریکا، تاثیرگذار باشد. برای مثال فیلم «شاه ریچارد» که درباره پدر خواهران ویلیامز، تنیس‌بازان مشهور جهان است، تاثیر شگرفی در تحکیم فرهنگ خانواده به معنای آمریکایی رقم می‌زند.

مافی یادآور شد: در سینمای آمریکا، از این دست فیلم‌هایی که به شخصیت‌های تاریخی و معاصر می‌پردازد، کم نیست اما در سینمای ایران کم است. با توجه به اینکه بهروز افخمی در این ژانر کار کرده است و فراز و نشیب‌های تلاش در این حوزه را می‌داند از او برای گفتگو دعوت کردم.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 307 توسط admin و در روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 05:26:28
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 302
16 / 2 / 1402 - 5:54

ششمین طلای جردن باروز در پان آمریکن

چهره عنوان‌دار کشتی جهان و المپیک در سن ۳۵ سالگی صاحب ششمین مدال طلای خود در رقابت‌های قهرمانی پان آمریکن شد. ؛

در جریان رقابت‌های روز نخست کشتی آزاد قهرمانی پان آمریکن در بوینس آیرس پایتخت آرژانتین، رقابت‌های وزن‌های ۷۹ و ۹۲ کیلوگرم برگزار شد که در پایان جردن باروز، دارنده مدال‌های طلای جهان و المپیک در ۷۹ و ماچیاولو دیگر آزادکار آمریکایی در وزن ۹۲ کیلوکرم صاحب مدال طلا شدند.

در وزن ۷۹ کیلوگرم، جردن باروز در دیدار فینال با نتیجه ۱۰ بر صفر جاسمیت فولکا از کانادا را شکست داد و به ششمین مدال طلای خود در این رقابت‌ها دست یافت.

باروز پیش از رسیدن به فینال نیز به ترتیب الکساندر گومز از پرو و نستور باریوس از کلمبیا را با نتیجه مشابه ۱۰ بر صفر شکست داده بود.

در وزن ۹۲ کیلوگرم نیز میچل ماچیاولو از آمریکا با شکست ۱۰ بر صفر حریف کانادایی صاحب مدال طلا شد.

توماس گیلمان در ۵۷، کایل دیک در ۷۴ و کایل اسنایدر در وزن ۹۷ کیلوگرم دیگر چهره‌های مطرح و عنوان‌دار آمریکا در این مسابقات هستند.

بر خلاف اعلام قبلی اتحادیه جهانی کشتی مبنی بر حضور دیوید تیلور در این مسابقات، مارک هال در وزن ۸۶ کیلوگرم عازم این رقابت‌ها شده است.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 302 توسط admin و در روز شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 05:54:33
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 296
16 / 2 / 1402 - 4:48

پیام پر ابهام نجاتی؛ خداحافظی از کجا؟

علیرضا نجاتی ملی پوش قمی کشتی فرنگی از یک خداحافظی شوکه کننده خبر داد.؛

صبح دیروز علیرضا نجاتی، کشتی گیر فرنگی کار قمی، پیامی پر ابهام در اینستاگرامش منتشر کرد که جامعه کشتی را در شوکی بزرگ فرو برد.

این ملی پوش که مدال برنز قهرمانی جهان ۲۰۱۹ در نور سلطان و برنز قهرمانی کشتی زیر ۲۳ سال جهان در بلگراد ۲۰۲۱ را در کارنامه خود دارد در پیامی در صفحه مجازیش خبر از یک خداحافظی داده است اما این خداحافظی به قدری ناگهانی است که جامعه کشتی را شوکه کرده است.

اما این خداحافظی ابهام های فراوانی دارد و مشخص نیست که منظور از این خداحافطی، مهاجرت از ایران است و یا  خداحافظی با ورزش کشتی؟

 

در متن پیامی این ملی پوش قمی که در المپیک ۲۰۲۰ توکیو نیز حضور داشته آمده است:

«سلام به هموطنان عزیز

علیرضا نجاتی هستم کشتی گیری که بخاطر خواستن کمترین حقم در این کشور از ورزشم از چیزی که سالها براش تلاش کردم کنار گذاشته شدم. من در این کشور به اندازه ی خودم زحمت کشیدم و پرچمش و حق من و امثال من این نبود که در نهایت ب خاطر حمایت از مردم و خواستن کمترین حقم در این جامعه این گونه کنار گذاشته بشم و آینده‌ای نامعلوم در انتظارم باشه بعد از گرفتن مدال جهانی و آسیایی در تمام رده ها بالا

من در خانوادهای بزرگ شدم که از همان جوانی باید نان آور خانواده میشدم و بار بزرگی رو باید حمل میکردم در طول اردو و مسابقات هیچ وقت در این مملکت به ورزشکارانی امثال من بها داده نشده و حقشون رو کسای دیگر خوردن نه حقوقی نه جایزه درست درمونی که بدون دغدغه ورزش کنیم…

از مسابقات بگم که وقتی به روی تشک میرفتم همراهم باری بزرگ را ب دوشم میکشیدم که فردای من و خانوادم در این کشور چه خواهد شد.

به هر حال کار به اینجا کشید و صدایم در آمد و نتوانستم سکوت کنم.

امیدوارم انسانهای باشرف و با وجدانی روی کار بیان و حق من و امثال من رو بی منت بدن.

تشکر میکنم از مربی خوبم آقا روح الله میکائیلی عزیز که برای من سالها زحمت کشید و در این اواخر ب فدراسیون رو زد تا سهمیه ای که حق من بود و ازم گرفتن رو پس بگیره که در نهایت نشد و من شرمندم ازت اقا روح الله نباید میزاشتم که بری با کسی که بویی از انسانیت نبرده صحبت بکنی

خیلی مرد بزرگی هستی

تشکر میکنم از تک تک عزیزانی که در این مسیر چند حمایت کردن و قوت قلب من بودن مسیر سخت است و دشوار ولی راهی جز رفتن نیست…»

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 296 توسط admin و در روز شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 04:48:05
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 292
14 / 2 / 1402 - 10:13

بعد از ناامیدی از رسیدن به رقابت با دیوید تیلور؛ والنسیا برای انتخابی دوم تغییر وزن داد

زاهید والنسیا که در فینال مسابقات اوپن کشتی آمریکا مقابل آرِن باروکس تن به شکست داد، قصد دارد یک بار دیگر شانسش را برای رسیدن به فاینال ایکس امتحان کند. ؛

زاهید والنسیا سال گذشته رقیب دیوید تیلور برای رسیدن به دوبنده تیم ملی کشتی آزاد آمریکا در وزن ۸۶ کیلوگرم مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد بود.

او در فاینال ایکس درحالیکه کشتی نسبتا خوبی مقابل قهرمان المپیک گرفت، در دو مبارزه مغلوب تیلور شد اما به نظر می‌رسید نفر دوم کشتی آمریکا در این وزن شده باشد که در چندین تورنمنت‌ بین‌المللی هم حضور پیدا کرد.

امسال هم زاهید والنسیا در مسابقات اوپن آمریکا (مرحله اول انتخابی تیم ملی کشتی این کشور) حاضر شد و به فینال ۸۶ کیلوگرم رسید.

درحالیکه به نظر می‌رسید او امسال هم رقیب دیوید تیلور در فاینال ایکس باشد، اما مقابل آرِن باروکس در فینال اوپن تن به شکست داد. به این ترتیب کشتی‌گیری که امسال در مرحله پایانی انتخابی تیم ملی آمریکا مقابل تیلور قرار خواهد گرفت، باروکس خواهد بود.

او حالا اعلام کرده که می‎‌خواهد شانس خود را در مرحله دوم انتخابی تیم ملی آمریکا امتحان کند. جایی که مسابقات در سه وزن ۶۱، ۹۲ و ۱۲۵ کیلوگرم برگزار می‌شود، سه وزنی که آمریکایی‌ها فرد معاف‌شده‌ای در فاینال ایکس نداشتند.

تیم آمریکا سال گذشته در دو وزن ۶۱ و ۱۲۵ کیلوگرم مدال نگرفت تا ملی‌پوشان این وزن، سهمیه شرکت در فاینال ایکس را به دست نیاورند و برای رسیدن به آن، در مرحله دوم انتخابی کشتی بگیرند.

در ۹۲ کیلوگرم هم هرچند آمریکا با جی‌دن کاکس به مدال نقره جهان رسید اما باتوجه به تغییر وزن کاکس، در عین حال که این کشتی‌گیر هم کار خود را در مسابقات اوپن در ۹۷ کیلوگرم استارت زد، در این وزن هم هیچ کشتی‌گیری سهمیه فاینال ایکس را نگرفت.

بنابراین زاهید والنسیا در مرحله دوم انتخابی تیم ملی آمریکا قصد دارد در ۹۲ کیلوگرم کشتی بگیرد و اگر آنجا نفر اول شود، آن وقت می‌تواند در فاینال ایکس با نفر اول مسابقات اوپن برای رسیدن به دوبنده تیم ملی آمریکا در مسابقات بلگراد مسابقه دهد.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 292 توسط admin و در روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 10:13:33
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 289
14 / 2 / 1402 - 7:27

اولین واکنش قهرمان المپیک به شکست مقابل آکژول محموداف: این رقابت ادامه‌دار است

رومن ولاسوف که در جریان لیگ پادوبنی مقابل قهرمان قرقیزستانی وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی جهان شکست خورد، در اولین واکنش نسبت به این شکست اعلام کرد که رقابت بین او و آکژول محموداف ادامه‌دار است. ؛

روز ششم اردیبهشت ماه لیگ پادوبنی این بار به میزبانی آلماتی قزاقستان برگزار شد، کشوری که دو هفته پیش از آن میزبان مسابقات قهرمانی آسیا بود.

آکژول محموداف که در آستانه قزاقستان نشان طلای وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی آسیا را به خود اختصاص داد، بار دیگر برای شرکت در لیگ پادوبنی به این کشور سفر کرد تا مقابل رومن ولاسوف قهرمان نامدار کشتی روسیه قرار بگیرد.

ولاسوفِ قهرمان المپیک که پیش از محرومیت روس‌ها، مدعی اول این وزن جهان محسوب می‌شد اما نتوانست به مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد بیاید و در غیاب او، آکژول محموداف کشتی‌گیر جوان قرقیز قهرمان شد.

مبارزه بین ولاسوف -محموداف درواقع مهم‌ترین کشتی لیگ پادوبنی اخیر بود که با نتیجه یک -یک مساوی به سود آکژول محموداف تمام شد.

ولاسوف بعد از این شکست در اولین اظهارنظری که نسبت به باختش داشت، عنوان کرد: باید با مربیانم بررسی کنیم که چطور شد و چرا باختم اما در حال حاضر چیزی که مهم است، اینکه این مبارزه‌ای است که ادامه دارد.

درحالیکه روس‌ها هنوز رسما مجوز حضور در مسابقات جهانی بلگراد را دریافت نکردند اما رسانه‌های این کشور طوری عنوان می‌کنند که آنها از ابتدای رقابت‌های گزینشی المپیک قادر به شرکت در مسابقات هستند. بنابراین ولاسوف وعده رویارویی بعدی با آکژول محموداف را داد و گفت: رقابت ما ادامه دارد و من برای مسابقات جهانی بلگراد و بعد از آن هم المپیک ۲۰۲۴ روی خودم کار می‌کنم و آماده مسابقه می‌شوم.

قهرمان کشتی فرنگی المپیک همچنین تاکید کرد که حتما با مربیانش کشتی قبلی با محموداف را مرور خواهند کرد که چرا این مبارزه با شکست او تمام شده است.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 289 توسط admin و در روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 07:27:47
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر
شماره : 285
14 / 2 / 1402 - 6:38

پدری ایرانی با ۶ فرزند کشتی‌گیر در ژاپن: می‌خواهم پرچم ایران را بالا ببرم

مربی کشتی ایرانی مقیم ژاپن می‌گوید دوست دارد با قهرمانی فرزندانش پرچم ایران را در کشور ژاپن بالا ببرد. ؛

هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد که نام‌های ایرانی سر از کشتی ژاپن دربیاورند. پس از کیوان و امین، حالا آرش و آریا خود را به رده نخست تیم ملی ژاپن نزدیک کرده اند و آرش ۱۹ ساله مدال طلای آسیا را در رده بزرگسالان برگردن انداخته است.

اما همه اینها فرزندان جواد اسفنجانی هستند، کشتی‌گیری که شاگرد مغازه بهروز یاری بوده و حدود ۳۰ سال قبل به ژاپن مهاجرت کرده است. او پس از ازدواج صاحب ۶ فرزند (۵ پسر و یک دختر) شده است که همگی کشتی‌گیر هستند. آنها که با ملیت ژاپنی و نام خانوادگی مادر خود (یوشیدا) مسابقه می‌دهند، در حال تبدیل شدن به چهره‌های شاخص در کشتی ژاپن و شاید آسیا و جهان هستند.

آرش یوشیدا ماه گذشته در مسابقات قهرمانی آسیا و در وزن ۹۲ کیلوگرم قهرمان آسیا شد تا این کشور پس از ۴۰ سال در اوزان سنگین صاحب مدال طلای قهرمانی آسیا شوند. اما نکته اینجا بود که آرش یوشیدا در یک مبارزه دور از انتظار ارشک محبی ملی‌پوش ایران را ۱۰ بر صفر شکست داد که شکست یک ایرانی از ژاپن در اوزان سنگین بسیار دور از انتظار بود.

جواد اسفنجانی که حدود ۳۰ سال است در ژاپن زندگی می‌کند در گفت‌وگو با ایسنا در مورد دلیل مهاجرت خود گفت: من بچه کرج هستم. البته مادرم کرد و پدرم گرمساری هستند. در قدیم در مغازه برادران یاری کار می کردم و همزمان با بهروز یاری هم به تمرین کشتی می رفتم. مقام کشوری ندارم اما فوت و فن کشتی را بلدم و این رشته را دوست دارم. ریزه کاریهای کشتی را از بهروز یاری یاد گرفتم. جرقه مهاجرت من به ژاپن از زمانی زده شد که بهروز یاری در بازیهای آسیایی هیروشیما مدال طلا گرفت. زمانی که او از ژاپن برگشت از آنجا تعریف کرد و گفت تا کی می‌خواهی در مغازه ما شاگردی کنی. این اتفاقات جرقه ای شد تا در ۲۳ سالگی به ژاپن بروم.

پدری ایرانی با ۶ فرزند کشتی‌گیر در ژاپن: می‌خواهم پرچم ایران را بالا ببرم

او در مورد فعالیت کشتی خود در ژاپن گفت: در دانشگاه میهون ژاپن فعالیت کشتی خود را آغاز کردم. آن موقع “تومی یاما” قهرمان المپیک ۱۹۸۴ لس آنجلس که الان رئیس فدراسیون کشتی ژاپن است، در این دانشگاه حضور داشت. سه پسر من در این دانشگاه فارغ التحصیل شدند و الان پسر دیگرم آرش در اینجا تحصیل می‌کند.

اسفنجانی در مورد قهرمانی پسرش آرش در مسابقات بزرگسالان آسیا که با پیروزی مقابل ارشک محبی نیز همراه بود، گفت: آرش از ۳ سالگی کشتی کار می‌کند. دو داداش بزرگترش هم از اول ابتدایی کشتی را شروع کردند. بعدش خدا به من یک دوقلوی پسر و دختر داد که هر دوی آنها هم کشتی می‌گیرند. اسم پسر کوچکم آریا است که امسال او هم به عضویت تیم ملی نوجوانان ژاپن درآمد و در مسابقات زیر ۱۷ ساله های جهان در ۵۵ کیلوگرم کشتی خواهد گرفت. او خیلی خوب است و فکر می‌کنم در مسابقات جهانی همه را قتل عام کند!

پدری ایرانی با ۶ فرزند کشتی‌گیر در ژاپن: می‌خواهم پرچم ایران را بالا ببرم

او که همسر ژاپنی و خانواده ای پر جمعیت دارد، در مورد شرایط زندگی‌اش در ژاپن گفت: اینجا وفور نعمت است. من یک نفر کار می‌کنم و ۸ نفر راحت زندگی می‌کنند. ۳ تا از فرزندانم هم از دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند. علاوه بر اینکه کار نجاری انجام می‌دهم، اینجا باشگاه کشتی هم زده‌ام و ۵۰ شاگرد دارم. علاوه بر پسرم که قهرمان آسیا شد، یکی از شاگردانم هم در آسیا سوم شد. در گذشته نیز تیم نونهالان – نوجوانان ژاپن را به مسابقات بین المللی کرج آوردم و دوم شدیم. امین پسر بزرگم را به ایران فرستادم و مدتی تمرین می‌کرد. پسر دومم کیوان نیز دوست داشت بیاید اما موضوع سربازی داشت.  امین و کیوان فارسی را خوب صحبت می‌کردند اما الان یادشان رفته است. البته فارسی را تقریبا می‌فهمند.

این مربی کشتی در مورد هدفش از فعالیت ورزشی در ژاپن گفت: متاسفانه در دو دهه قبل برخی ایرانی‌ها بخاطر برخی مسائل وجهه خوبی در ژاپن نداشتند و من تمام تلاشم این است که با فعالیت ورزشی و قهرمان سازی یک جوری وجهه ایرانی‌ها را در بین مردم اینجا بهتر کنم و یک طوری پرچم ایران را بالا ببرم.

پدری ایرانی با ۶ فرزند کشتی‌گیر در ژاپن: می‌خواهم پرچم ایران را بالا ببرم

اسفنجانی به قهرمانی اخیر پسرش در مسابقات قهرمانی آسیا اشاره کرد و گفت: آرش فقط ۱۹ سال و ۳ ماه سن دارد. وقتی او قهرمان شد اشکم را درآورد. فکر نمی‌کردم ارشک محبی را شکست دهد. برادر بزرگش کیوان چپ گارد است و با او زیاد تمرین می‌کند به همین خاطر به خوبی به او یاد داده‌ام که چطور با چپ گاردها کشتی بگیرد. آرش همچنین به خوبی از هر دو پا زیرگیری می‌کند. تمام هدف و علاقه من این بود که هم آرش و هم ارشک محبی روی سکو بروند حالا چه پسر من اول شود چه ارشک محبی. وقتی که آرش مقابل ارشک پیروز شد به او گفتم باید کشتی‌گیر مغولی را هر طور شده شکست دهی تا ارشک محبی هم شانس رفتن روی سکو داشته باشد. کشتی‌گیر مغول هم واقعا خوب و زوردار است و کشتی آرش با او گره خورد اما در نهایت ۹-۷ برد. البته متاسفانه ارشک به این مغولی ۶-۴ باخت و نتوانست مدال برنز بگیرد که بسیار ناراحت شدم چرا که دوست داشتم هر دوی آنها روی سکو بروند و پرچم ایران بالا برود. از اینکه تیم ایران در مسابقات آسیایی اول نشد تاسف خوردم.

او همچنین گفت: آرش پس از ۴۰ سال ژاپن را صاحب مدال طلای سنگین وزن آسیا کرد. پیش از این یکبار “تامون هوندا” که رقیب مرحوم علیرضا سلیمانی بود، در وزن ۱۰۰ کیلوگرم و در مسابقات قهرمانی آسیا ۱۹۸۳ برای ژاپن طلا گرفت و دیگر در اوزان سنگین مدال طلا نداشتند. پس از قهرمانی آرش، کمیل قاسمی به ما تبریک گفت که برایم بسیار ارزش داشت.

 

اسفنجانی در مورد وضعیت فرزندانش در مسابقات پیش رو گفت: آریا که برای مسابقات زیر ۱۷ سال جهان انتخاب شده است. آرش و کیوان هم برای مسابقات جهانی باید در اوزان ۹۲ و ۹۷ کیلوگرم مسابقه انتخابی بدهند. امین هم در تیم ارتش ژاپن است. در ژاپن همه چیز قانونمند است و هر کس در انتخابی اول شود بدون هیچ حرف و حدیثی ملی‌پوش می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا آرش برای المپیک به وزن ۹۷ کیلوگرم می‌رود، گفت: او امسال می‌خواهد در ۹۲ کیلوگرم کشتی بگیرد و برای المپیک به ۹۷ کیلوگرم برود. ایران در این اوزان کامران قاسمپور را دارد که قهرمان جهان و پهلوان است.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی کشتی ایران و جهان طی شماره 285 توسط admin و در روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت 06:38:18
© Copyright 2023 https://ko6ti.ir . All Rights Reserved چاپ این خبر